Search: Search

Banden ABC

Alles wat u moet weten over banden

  • A - Z

Opslag


Laat uw banden niet zomaar achter in een of andere hoek. Het zal ze geen goed doen!

Voordat de banden om gaat wisselen, noteert u met een stuk krijt de looprichting en waar ze gemonteerd waren (bijvoorbeeld LV = links vooraan; RA = rechts achter). Maak de banden vervolgens grondig schoon en verwijder alle steentjes. Banden moeten op een droge, koele en donkere plaats worden opgeslagen en uit de buurt van olie, petroleum, vet en andere chemicaliën. Deze middelen en stoffen kunnen de rubbersamenstelling van de band aantasten, waardoor de levensduur van de banden drastisch gaat dalen.

Banden op velgen mogen nooit rechtop worden opgeslagen. Ze moeten opgehangen of plat liggend opgeslagen worden, bij voorkeur op een houten palet.
Zijn de banden echter niet op velgen gemonteerd, dan worden ze wel rechtop opgeslagen en om de vier weken lichtjes gedraaid, om te voorkomen dat drukpunten ontstaan. Ze mogen niet opgehangen of op elkaar gestapeld worden.

Indien u tegen deze behandeling opziet, dan kunt u een beroep doen op een van de vele bandenspecialisten die een vrij voordelige bandenopslagdienst aanbieden, zodat u er zeker van kunt zijn dat uw banden correct worden bewaard.

Voordat u uw banden na de opslagperiode opnieuw in gebruik neemt, dient u ze te laten controleren op beschadiging en slijtage. Er moet tevens worden nagegaan of de resterende profieldiepte nog volstaat en of de band goed uitgebalanceerd is. Alle bandenspecialisten bieden dit soort dienstverlening aan; u kunt er ongelijke slijtage door voorkomen.

Geschiedenis

De geschiedenis van het merk Semperit door de jaren heen.

Geschiedenis

Downloads

Hier kan u folders in PDF-formaat vinden.

Naar de Downloads